Na glavno vsebino
08 200 41 40Pokliči Lokacija
Eco Hotel

Certifikati

Na kaj od tega, kar puščamo za seboj za naše otroke, vnuke in zanamce, bomo najbolj ponosni? So to posestva, objekti, avtomobili in druge materialne dobrine? Nikakor ne! Tisto pravo vrednost zapuščine zanamcem kaže pripisati dejanjem in stvarem, ki jih ni moč vrednotiti z denarjem. Za primer vzemimo okolje – to je prostor v katerem živimo, ga izkoriščamo in v katerem bodo živeli naši otroci.

Če želimo prihodnjim generacijam zapustiti nenadomestljivo, je treba začeti z zgledom: poskrbeti moramo, da bo naš vpliv na naravo čim manjši, prisotnost v svetu pa skladna z zemeljskim življem. Otrokom privoščimo, da tudi njih pobožajo žarki zahajajočega sonca, da skačejo po travnikih in lovijo metulje, medtem ko se narava spomladi bohoti s svojimi fantastičimi barvami ...

Kot 1. ekološki hotel si močno prizadevamo za uresničitev zgornje filozofije, kar so prepoznala tudi številna podjetja s podelitvijo raznovrstnih certifikatov.

GREEN GLOBE

Osrednji namen Green Globe certifikata je skrb za naš zeleni planet! Globalno segrevanje in onesnaženost postajata največja sovražnika blagodejnega življenja celotnega človeštva. V osrčju Julijcev in Triglavskega narodnega parka stoji hotel s 102 sobama, ki ponujajo udobje, kvaliteto in hkrati delujejo z nizkim škodljivim vplivom na okolje. 

Green Globe certifikat pomeni oceno trajnostnega razvoja turističnih in potovalnih podjetij ter partnerjev v dobavni verigi. Pridobivanje certifikata poteka preko ocenjevanja 44 meril, ki so določena z 380 kazalniki. Ponosni smo, da se lahko kot 1. ekološki hotel v Sloveniji pohvalimo z izpolnjevanjem kriterijev, ki pomembno pripomorejo k manjši onesnaženosti okolja. V to zgodbo je vključen tudi vsak gost, ki biva pri nas. 

Zakaj ECO?

 • Sobe in skupni prostori so opremljeni z naravnimi materiali- veliko je lesa, naravnega kamna, stekla in drugih naravnih dekorativnih elementov.
 • Hotel ima svojo energetsko vodno vrtino.
 • Maksimalna izraba geotermalne vode:
  topla sanitarna voda iz tušev in umivalnikov ne gre takoj nazaj v okolje, temveč se delno izrabi še za izplakovanje sanitarij.
 • Toplotne črpalke odvzamejo toploto sanitarni vodi iz tušev in umivalnikov in odvzeto toploto pošljejo v hladilne grede, ki hladijo prostore hotela.
 • Hotel ima tudi svojo energetsko postajo, ki sočasno proizvaja električno in toplotno energijo: električna energija skrbi za poganjanje toplotnih črpalk v hotelu in napaja hotel z Aquaparkom. Toplota, ki se sprošča ob proizvodnji električne energije pa se nadalje uporabi za ogrevanje bazenov. 
 • Vsa svetlobna telesa v hotelu so snovana na tehnologiji Power LED, ki porablja 40x manj električne energije kot navadna halogenska žarnica.
 • Goste spodbujamo k večkratni uporabi čistih brisač, s čimer je zmanjšan tudi negativni učinek čistil v okolje. Hotel uporablja biološko razgradljiva čistila, ki imajo minimalen negativen vpliv na okolje.
 • Hotel spodbuja zeleno mobilnost. Pri nas si lahko izposodite gorska ali mestna kolesa, vsi obiskovalci ki prihajajo k nam z vlakom, avtobusom, peš ali s kolesom pa lahko uživajo posebne bonitete.
 • Skrbimo tudi za ozaveščenost osebja z izobraževanji in predavanji, ki so tudi odprte narave. 
 • Prizadevamo si, da so sestavine in hrana lokalnega izvora, sezonske in sveže.
 • Vsak gost, ki spi v Bohinj ECO Hotelu prispeva k 10x manjšemu ogljičnemu odtisu v primerjavi z ne-ekološkim hotelom. 

ALPINE PEARLS

Bohinjski biser spada v alpsko mrežo privlačnih počitniških krajev z okolju prijazno mobilnostjo.

Alpine Pearls je že več kot 10 let znak kakovosti za okolju prijazno mobilnost med dopustom v Alpah. 25 bisernih krajev iz šestih alpskih dežel  je povezanih v edinstveno mrežo počitniških krajev za dopust z okolju prijazno mobilnostjo. Vsa nudijo posebna in individualna doživetja brez lastnega avtomobila in obenem zagotavljajo mobilnost.

Po Bohinju se brezskrbno potepate v vseh letnih časih in na različne načine. Obiskovalcem Bohinja so na voljo shuttli, pohodniški in smučarski avtobusi, taksiji, električni avtomobili, kolesa in električna kolesa, ki omogočajo okolju prijazno in neodvisno mobilnost. Ne spreglejte tudi kartic mobilnosti, ki nudijo brezplačno uporabo javnih prevoznih sredstev in vključujejo številne ugodnosti za nepozabna doživetja!

Več o certifikatu Alpine Pearls lahko najdete tudi tukaj

 

CERTIFIKAT BOHINJSKO

Bohinjsko / from Bohinj je lokalna blafovna znamka, ustvarjena z ljubeznijo do bohinjske kulturne dediščine. Certifikat predstavlja Bohinj v njegovi najboljši in najlepši luči. Zagotavlja geografsko poreklo, visoko kakovost, unikatnost, izvirnost in lokalno posebnost rokodelskih in kulinaričnih izdelkov. 

V to uspešno zgodbo, ki je iz leta v leto obširnejša in bolj prepoznana, je vključen tudi Bohinj ECO Hotel.

Tradicionalno smo združili z modernim- dobrodošli v restavracijo 2864 na dobrote izpod rok naših kuharskih mojstov in začutite okus kraja.

Celotno ponudbo si lahko ogledate tukaj

 

CO2 NEUTRAL

Podjetje Belektron, ki se primarno ukvarja s trgovanjem z emisijskimi kuponi, je hotelu januarja 2018 podelil simbol "CO2 Neutral". 

Poraba električne energije, ogrevanje, hlajenje, logistika ali potovanje prispevajo k ogljičnemu odtisu tako posameznika kot tudi pravne osebe. Ogljični odtis je količina neposrednega ali posrednega izpusta CO2 in drugih toplogrednih plinov v naše ozračje. Z uporabo znamke CO2 neutral sporočamo svojo aktivno skrb za učinkovito rabo energije, manj izpustov emisij in s tem odgovornost za prihodnost našega planeta. 

 
Green Key Meetings Star Zlati sejalec Tripadvisor Alpine pearls Bohinjsko

Bodite prvi, ki boste vedeli za naše posebne ponudbe

Vpišite vaš e-poštni naslov


© Bohinj ECO Hotel. Vse pravice pridržane / Pravno obvestilo / Piškotki / Pogosta vprašanja

Spletno mesto za boljše delovanje uporablja piškotke.
These cookies do not affect your privacy. Več ...